Radio Xymphonia - NIEUW Henderson, Matte - My Whirled - Bible Camp Van "The Veneer Of Logic" (7D Media, 2013)

By Radio Xymphonia

Matte Henderson leerden we kennen via de progressieve singer-songwriterplaat “Pillbox” van Andy Rinehart. Zijn mede door David Torn beïnvloede gitaarwerk en intrigerende virtuele Mellotronsounds maakten nieuwsgierig naar een soloplaat, die al jaren geleden werd aangekondigd. Eind vorig jaar werd "The Veneer Of Logic" eindelijk uitgebracht. Het is een met behulp van superdrummer Marco Minnemann en talloze gastmusici als Tony Levin, Trey Cunn, David Torn en Pat Mastelotto geproduceerd album dat een zowel vervreemdende als bewonderende uitwerking heeft. Omgeven door geluidssamples uit films en weirde geluiden, worden in relatief korte instrumentale stukken meeslepende, bizarre, heftige en lieflijke melodieën neergelegd. De composities zijn deels geïnspireerd op het werk andere muzikanten, zoals “My Whirled”, waarop aanvankelijk Mick Karn mee zou spelen en dat daarom een Dalis Car-achtige sfeer heeft gekregen. De CD gaat vergezeld van een DVD waarop de nummers begeleid worden door overweldigende filmcollages, waardoor het materiaal nog meer indruk wekt.
Website: http://www.7dmedia.com/veneer/

Read More Here

     Matte Henderson on SoundCloud  |  Matte Henderson All Rights Reserved 2014.     |     Designed by Elephantik LLC